Search

Fej-fej mellett az Egyesült Királyságban az Apple és a Samsung

Hatalmas számokat produkálnak a gyártók Kínában, Indiában és az Egyesült Államokban, ám korántsem mindegy, hogy Európában, így például a meglehetősen erős piacnak számító Egyesült Királyságban hogyan fogynak az okostelefonok. Arrafelé is az Android folytat ádáz küzdelmet az iOS-szel a vásárlók kegyeiért, és a Counterpoint Technology Market Research számszerűsíteni tudja a harcot a harmadik negyedév eladásait összevetve.


Piaci részesedés a harmadik negyedévben, az Egyesült Királyságban (forrás: Counterpoint Research)

Az első és a gyártóknak legkellemetlenebb hír, hogy 2016 hasonló időszakához képest 8%-kal kevesebb okostelefon fogyott idén, egy ideje ugyanis telítetté vált a piac, és a középkategóriától felfele időtállóbb ketyerék kaparinthatók meg a korábbi évekkel összevetve. A legjobban az Apple szerepelt, 34,4%-os részesedést elérve az eladások alapján, a méltán népszerű iPhone 7 pedig az összes elpasszolt okostelefon 15%-áért felelt. A Samsungnak a második hellyel kellett megelégednie, bár csak 0,4%-kal csúszott le a dobogó legfelső fokáról, és a két Galaxy S8-ból együtt szintén 15% fogyott.

Ellről szinte lehetetlen megmondani a klnbsget a kt legutbbi elődhz kpest, ha nem a kozmoszfekete sznt vlasztottuk.
Töretlen az iPhone 7 népszerűsége, az új modellekkel érkező áresés is segíti az eladásokat [+]

Őket a Galaxy J3 követte az eladási toplistán, majd a Huawei P10 lite, a sencseniek pedig magabiztosan húzták be a harmadik helyet 13%-kal. Az TCL-Alcatel 4%-ot, a Lenovo-Motorola 3%-ot tudott felmutatni, az összes többi szereplő a maradék 11%-on osztozkodott. Az Apple egyébként erősíteni tudott a királynő országában, az viszont majd csak a következő év elején derül ki, hogy az ünnepi időszakban mennyire voltak kapósak az idei iPhone-ok a tavalyi modellekhez képest.

Olvashatjuk itt:Forrás

0.Comments

    Leave a Comment