Search

A világon elsőként demonstrálta az USB 3.2-t a Synopsis

Míg manapság a legtöbb alaplap a 10 Gbps-os USB 3.1 Gen 2-vel is hadilábon áll, már tavaly ősszel véglegesítették az USB 3.2 specifikációit, amelyről egy korábbi hírben már beszámoltunk.

A Synopsys az elméletet most átültette a gyakorlatba is, amit a nagyközönség is szemrevételezhet egy YouTube-ra feltöltött videóban:

A gazdarendszer egy Windows 10-et futtató eszköz volt, és hogy a dolgot kicsit megfűszerezzék, célrendszerként egy Linuxot használó PC-t állítottak vele párba, amiben FPGA gondoskodott a kezdetleges implementációról. Ennek a tárolórendszere képes volt az adatok 2 GB/s-os írására és olvasására.

A teszt közben nagyjából 1,6 GB/s-os átlagos tempót sikerült mérni, ami kifejezetten ígéretesen hangzik.


[+]

A videó kezdetén már el volt indítva a HD_speed benchmark applikáció. A demonstráció során végig sikerült tartanunk az USB 3.2-es sebességeket, miközben újra és újra felvettük az bevezetőt, a hardver bemutatását, magát a demonstrációt, illetve a vágóképeket is.” – írta a Synopsis alkalmazásában álló Eric Huang, a Semiconductor Engineeringnek készített sajtóbeszámolójában. Elmondása szerint az USB 3.2 sebességeit a technikusok sávegyesítéssel (lane bonding) érték el, minek során gyakorlatilag két 10 Gbps-os sávot kapcsoltak össze, amihez egy szimpla Belkin USB 3.1 Type-C-s kábelt használtak. A demonstráció természetesen még csak prototípus fázisban leledzik, végfelhasználói fronton a szabvány még 2019-ig várat magára.

Olvashatjuk itt: Forrás

0.Comments

    Leave a Comment